Gaveøkonomisk bestseller

 

Berlingske med bikini

Det er tankevækkende, at Vær nær denne weekend ligger på bestsellerlisten i både Information, Politiken og Berlingske samtidig med at bogens indhold er gratis tilgængeligt som elektronisk fil, der kan hentes her fra hjemmesidesiden.

Det er ikke fordi der ikke er interesse for at hente den gratis fil, for det er der: Den er her i skrivende stund sent søndag aften den 9. juni hentet 1974 gange siden bogen udkom for to en halv uge siden. Næste totusind gange på under tyve dage!

Papirbogen sælger alligevel.

Bøger på papir er behageligere at læse end bøger på skærm. Så det er den rigtige måde at nyde bogen på –– og den jo også er skrevet til at blive læst på papir. Rytmen, lay-outet og omfanget er skåret til, så det passer med at være en bog man holder i hånden og læser i et tog, en seng, en lænestol eller snart på en strand. Den er formgivet, så den er rar at røre ved, rar at læse i og rar at have liggende – uden at den prøver at se blæret ud.

Men hvorfor så den mulighed at hente en PDF? Når man forærer bogens indhold væk er der flere der kan læse den, flere der kan diskutere den, flere der får den i fuld længde og ikke bare som en fotokopi af et enkelt kapitel – og dermed i sidste ende måske også flere der får lyst til at købe bogen på papir.

Og måske flere der får lyst til at sige tak for den gratis PDF ved at donere til det fortsatte arbejde. Der er kommet mange donationer og mange udtryk for glæde over gaven.

Så forløbet fortæller, at et budskab på én gang kan sælges på almindelig vis som en vare der koster penge (og dermed giver penge til ophavsmennesket) og foræres væk som en meddelelse, der bliver spredt ud og brugt blandt mennesker (som måske giver igen med lidt støttegave).

Det er helt bestemt til at blive i godt humør af. Tak!

Tak til både købere, hentere, spredere og samlere.

Politiken

Information

Alle tre lister bygger på samme data – fra boghandlerkæden Arnold Busck. Det er dermed reelt den samme liste, det samme indhold, bare med og uden bikini.

Leave a Reply