Logik Komik

En tegneserie om erkendelsesteori – Logicomix – en tegnet fortælling om jagten på sandhed – bringer masser af klarhed og lune til den der vil forstå grundproblemer i den matematiske logik og dens muligeder for at sige noget om hvad der passer.

Tegneserien handler på finurlig vis om sin egen mulighed for at sige noget om den forskning der fortæller noget om sin egen mulighed for at sige noget om sandheden. Det er løst med stor finesse.

Jeg var lidt sent ude med at få skrevet en anmeldelse af tegneserien til tegneseriemagasinet Nummer 9, så bladets husfilosof nåede i forvejen. Resultatet er to anmeldelser + en  ekstra forklaring til interesserede.

I øvrigt rummer den første af anmeldelserne en henvisning til an amerikansk anmeldelse, der på nyttig vis  lister de unøjagtighed, jeg beklager mig over i min.

Både tegneserie og anmeldelser anbefales.

Nu vi er ved bøger der handler om sig selv, har jeg for nylig  i Information anmeldt Peter Lund Madsens hjernebog, der slipper noget mindre heldigt fra forsøget. Det er blevet til den alt for Lange Peter Madsen.

Leave a Reply