Glædesmanifest

“Et glædes-manifest fra den nye beboer på Samsø”, skriver 12 forskellige danske provinsmedier i dag om min bog “Samfundsglæde”. De mange medier bringer den samme anmeldelse forfattet af Erik Boel, kendt som tidligere landsformand for Europabevægelsen, der finder at det er “en bog man kan glæde sig over. Bogen emmer af en optimisme og en livslyst, der ganske enkelt er smittende.”

“Bogen kan stærkt anbefales. Den er god at lune sig ved i en på flere måder kold tid,” står der i anmeldelsen, som fredag blev bragt på webstederne for Randers Amtsavis, Fyens.Dk, Dagbladet Holstebro-Struer, Viborg Folkeblad, Folkebladet Lemvig, Jv,dk, Fredericia Dagblad, Faa.dk, Århus Stiftstidende, Horsens Folkeblad, Dagbladet Ringkøbing Skjern og Samsø-Posten, som også har den på tryk i dag.

Alle lokalmedierne bringer anmeldelsens særlig betragtning om bogens omtale af Samsø: “Bogen har et særligt budskab til Samsø: Nørretranders hylder Samsøs verdensberømte omstilling fra at være importør af fossil energi til at blive eksportør af vedvarende energi. Men opfordrer til, at Samsø går skridtet videre og bliver selvforsynende med madvarer. Producenter og forbrugere bør slutte sig sammen for at skabe en selvforsynende ø med fødevarer. Som Nørretranders udtrykker det: Sammen kan vi selv! En spændende vision.”

I Samsø-Postens udgave af anmeldelsen optræder en sætning, som næppe skyldes Erik Boel, og i hvert fald ikke kom med i de andre lokalmedier, men nok snarere er indføjet af Samsø-Postens medarbejder Jens Øster-Mortensen: “Nørretranders tror på det gode i mennesket og deler ud af sin kærlighed til alle mennesker.”

Sort på hvidt!

 

Samsø-Posten

Samsø-Posten

Leave a Reply