Total twitter

Der er gang i gaden på Twitter. Den borgerlige blogger Anne Sophia Hermansen henviser i et tweet til en artikel fra Information, “Vi bør leje – og ikke eje”, hvor jeg i et et interview fremlæger tankerne fra 2012-bogen afskaf affald om at det ville øge tilbøjeligheden til genbrug, hvis vi lejede sofaer i stedet for at eje dem. Producenten ville nemlig have en klar interesse i at lave sofaen på en sådan måde, at materialerne kan genbruges, når man har leveret sofaen tilbage — modsat nu, hvor producenten aldrig ser sofaen igen, fordi vi smider den på lossepladsen, når vi er trætte af den.

Henvisningen er ret neutral, men udløser alligevel replikker om, at den højreorienterede meningsmager er blevet femtekolonnekapitalist. 

På Informations kommentarside påkalder artiklen sig også heftige kommentarer, fordi den regnes som argument for at afskaffe ejendomsret, BNP, kapitalisme, koner, tandbørster, sund fornuft og retten til at få børn. En livlig debattråd med p.t. 87 mere eller mindre slagfærdige indlæg.

Som en debattør skriver på Informations side: “Tor har tydeligvis ramt en øm nerve!” Baggrunden for denne iagttagelse er: “Utroligt! Der kommer nogen med et ganske udmærket debatoplæg som drejer sig om problemstillinger vi SKAL tage stilling til, og det kan slet ikke gå for tjept, og lige med det samme myldrer lyseslukkerne fremme og fyrer fra alle løb indtil de er rødglødende.”

Der er gang i den. Interviewet er p.t. både den mest læste artikel, den mest anbefalede artikel og den mest videresendte artikel på Information.dk.

Genbrug, der vil noget.

 

 

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Total twitter

  1. Anne Sophia Hermansen

    Kære Tor, hvor var det en spændende kommentar, den om afskaf affald. Desværre kunne jeg ikke gengive min holdning på Twitter, kun et par af pointerne i interviewet. Men jeg er begejstret! Den udveksling, du har kopieret ind, skal dog tages med et gran salt. Det er nemlig min mand, der driller mig. Og borgerlig? Der kan man bare se, bedste hilsner Anne Sophia

    Svar
    1. Tor Nørretranders Forfatter

      Kære Anne Sophia —

      Tusind tak for din begejstring. Den smitter.
      Morsom måde du kommunikerer med din mand. Så kan vi andre blive underholdt imens.
      Borgerligheden vokser du jo nok fra en dag.

      Mange hilsener

      Tor

      Svar

Leave a Reply