Det fornemme forsvinder

Hvilken lettelse: “De fornemme spisesteder er ved at dø”, siger Christian Puglisi, der er chefkok og medskaber af spisestederne Restaurant Relæ og Manfreds og Vin i Jægersborggade på Nørrebro. Det er ved at være slut med at ambitiøs madlavning skal være reserveret steder, hvor der kræves fisefornem påklædning og pæne manerer. God mad bliver for alle mennesker, der vil være med.

Rigtig mange kan faktisk være med på et sted som Manfreds, der i intense og overskuelige omgivelser kan levere et storslået måltid for under 500 kr.  Lige måden at starte en aften i byen.

Christian Puglisi kommer med sin spådom om den fornemme madlavnings snarlige død i en rundbordssamtale i det seneste nummer af det internationale livsstilmagasin Monocle. I første omgang er det en artikel i det trykte magasin, senere kommer en radiooptagelse af samtalen på monocle.com/24.

Jeg havde fornøjelsen af at deltage i rundbordsamtalen om fremtidens mad, hvor også Søren Ejlersen fra den økologiske detailhandler Aarstiderne og dessert-chefen Rosio Sanchez fra restaurant noma var med.

Rundbordsholdet fra Monocle: Christian Puglisi, Søren Ejlersen, mig, Rosio Sanchez. (Foto: Jan Søndergaard).

Rosio Sanchez’ bud på fremtidens mad var ikke mindre interessant end Puglisis: “Det ville være godt hvis landmændene i højere grad blev kokke.”

Fremtiden vil byde på god mad uden fine fornemmelser og på bønder der laver sublim mad. Grænserne mellem jord og bord viskes ud og vi begynder at spise maden fordi den smager godt, ikke fordi den er fornem.

Det er virkelig en perspektivrig udvikling, der tegner sig. I første omgang for de få, snart for de mange.

Min egen spådom for fremtiden var at vild mad bliver en megatrend.

Fra Monocle

 

Leave a Reply