Årets julelys udkommer den 13. december

Tor Nørretranders og Olafur Eliasson

Lys! Om lys i livet og liv i lyset

Bestil nu

Lys! Forside JPEG

Et visuelt bevægende og verbalt hårdtslående opgør med dansk lyskultur udkommer på Lucia-dagen søndag den 13. december. Kunstneren Olafur Eliasson og jeg er gået sammen om at skabe en underholdende bog, der rigt illustreret med billeder fra Olafurs visuelle verden, rummer et opgør med sparepærer, designerlamper, gråvejr i stuen og dårlig lysfilosofi.

Bogen rummer tre hovedspor: En hovedtekst, som jeg har skrevet; en række citater fra lange vandreture, hvor Olafur og jeg har diskuteret lys; og en serie billeder (omkring 70) fra Olafurs verden. Alt i fire farver og smukt tryk.

Bogen handler om:

Hvad vi ser
Regnbuer
Glødepærer
Lysstofrør
Sparepærer
Farvegengivelse
Mørke
LED
Kvantepunkter
Laser
Solskin
Gråvejr
PH-lamper
Skygger
Det levende
Døgnrytmer
Mad på bordet
Farver
Farvede skygger
Opmærksomhed
Efterbilleder
Farver i sneen
Gør-det-selv

Her er rentryk af den danske Lys! og den engelske udgave Light!, der begge udkomemr 13. december. Et rentryk er bogens indmad unde indbinding, altså et stak papirer med trykte sider. Tilsammen giver de en fornemmelse af den færdige bog, der bare bliver endnu smukkere.Her er rentryk af den danske Lys! og den engelske udgave Light!, der begge udkommer 13. december. Et rentryk er bogens indmad uden indbinding, altså et stak papirer med trykte sider. Tilsammen giver de en fornemmelse af den færdige bog, der bare bliver endnu smukkere.

Bagside snap JPEG s

 

Hvordan skal man sætte lys i sit liv og sit hjem? Hvordan kan man på en gang tage hensyn til klima og til livskvalitet? Kan LED og andre nye teknologier hjælpe os?
For at finde svar må man spørge, hvad lys betyder for det at være menneske.
Forfatteren Tor Nørretranders og kunstneren Olafur Eliasson fortæller i ord og billeder om mørke og lys, skygger og farver, lamper og lyskvalitet.
Lys! fortæller om de store muligheder vi har for at gøre lyset i vores liv mere levende.

Olafur Eliasson (f. 1967) er dansk-islandsk kunstner og har i årtier skabt værker, der viser, hvordan vi ser lys og hvordan det virker på os. Værkernes enkelhed og klarhed bygger på et dybt filosofisk engagement i forståelsen af hvordan vi sanser og agerer i verden.
Tor Nørretranders (f. 1955) er dansk forfatter og har i årtier skrevet bøger, der viser, hvordan vi mærker verden og hvordan den mærker os. Bøgernes hverdagssproglige munterhed bygger på et dybt teoretisk engagement i forståelsen af grænserne for erkendelse og udtryk.

Light! Frontcover JPEG

 

Lys! udkommer også på engelsk som Light!

De to udgaver er helt ens — bortset fra sproget.

Både den danske og den engelske udgave koster 300 kr. 204 sider, rigt illustreret i fire farver, indbundet.

Forlaget Tor.dk

Bogen kan fås i boghandlere – både fysiske og på nettet.

 

Bestil nu

Bagsats

Flattr this!

  1. Lars Møller

    Der er jo ikke meget fidus i at forudbestille, når der skal lægges 56 kr oveni til porto – så er det billigere at købe den hos boghandleren og så støtter man jo også ham.

    Reply

Skriv et svar