Fælledskab på engelsk: Commonity

Bogen ”Fælledskab = fælled + fællesskab” er nu udkommet på engelsk.

Søren Hermansen og jeg har i bogen forbundet en stribe konkrete fortællinger om blandt meget andet Samsøs omstilling til vedvarende energi-ø med en række mere teoretiske overvejelser over betydningen af fællesskab for forandringer i samfundet.

Samsøs altovervejende erfaring var at fællesskab er nøglen til at forvalte de fælles ressourcer, fælleden. Kombinationen af fælleder og fællesskaber kalder vi så i bogen for fælledskab, en glemt og forladt stavemåde af ordet fællesskab. Pointen er, at fælledskaber er fællesskaber, der handler om noget, nemlig at være fælles om forvaltningen af en fælled.

De mange gæster, der hvert år besøger Samsø fra hele verden, for at se på vindmøller, vender hjem med spørgsmålet: Hvad er fællesskab og hvorfor fungerer det? Det er det spørgsmål, Søren Hermansen og jeg gerne vil give et bud på med vores bog, som er udgivet af Samsø Energiakademi.

Danskere kan få den på papir i boghandelen, mens resten af verden kan få den som Kindle e-bog på Amazon.com (eller den lokale Amazon). Den er fornemt oversat af Jonathan Sydenham.

Den engelske udgave udkommer i forbindelse med at Søren Hermansen er på en flere uger lang foredragstur i USA, hvor han fortæller om vedvarende energi og fællesskaber. Få dage efter FNs seneste klimarapport.

Bogen er også omtalt på den engelske afdeling af Tor.dk.

 

Foto: Malene Lunden

 

 

Leave a Reply